Lucas Andersen is door Ajax-trainer Frank de Boer opgenomen in de wedstrijdselectie voor het thuisduel met Vitesse, zaterdagavond. Het is de eerste keer dat de middenvelder annex aanvaller is geselecteerd voor een competitieduel.Volgens de oefenmeester is de jonge Deen klaar voor een selectieplek en is een logisch geval dat Miralem Sulejmani daardoor op de tribune plaats moet nemen. “Je moet keuzes maken”, aldus De Boer.

“We kennen allemaal de situatie van Sulejmani met zijn aflopende contract. Dan kan het zijn dat je er de ene week wel bij zit, en de andere week niet. Daarnaast is Lucas er klaar voor om een keer bij de selectie te zitten. En dan moet er dus iemand afvallen”, zo vertelt de trainer. “Hij is een heel talentvolle speler. Anders hadden we hem ook niet als jeugdspeler uit het buitenland gehaald. Hij is creatief en heeft bovendien een heel mooie en elegante stijl van spelen.”

De Boer wilde niet veel los laten over de opstelling van Ajax. “Dat zien jullie morgen wel”, antwoordde hij op de vraag of Daley Blind of Stefano Denswil naast Toby Alderweireld plaats mag nemen in het centrum van de Ajax-verdediging. De wedstrijd tussen Ajax en Vitesse start zaterdagavond om 18:45.