Frank de Boer is blij met Arek  Milik. Net als afgelopen zondag benutte de spits ook woensdagavond tegen sc Heerenveen een strafschop waar veel druk op lag. “Hij was heel resoluut. Pakte gelijk de bal weer op. Hij zit nu in een fantastisch momentum en dat moet je nu niet verstoren. Hij heeft het vandaag weer fantastisch gedaan”, looft De Boer zijn spits voor de camera van Ajax TV.

“Heerenveen-uit kan een lastige obstakel zijn. Wij hebben denk ik de hele wedstrijd gecontroleerd en uiteindelijk verdiend gewonnen”, vervolgt de Ajax-trainer. “We moesten over dat dode punt heen komen. Ik vond dat we, vooral in de eerste helft, wel wat beter konden spelen. In de rust hebben we ook aangegeven dat we geduldig moesten blijven, omdat de kansen zouden gaan komen. Heerenveen is niet gewend om twee wedstrijden in vier dagen te spelen. Dat zijn wij wel, dus de Heerenveen-spelers zullen eerder vermoeid raken. Daardoor zullen de kansen vanzelf gaan komen. Uiteindelijk gebeurde dat ook.”

“Je weet dat na de 0-1 er iets gaat knakken bij Heerenveen. Dat zag je eigenlijk direct al. Ze hebben in de tweede helft eigenlijk geen kans meer gehad. Gelukkig maken we niet veel later ook de 2-0 en houden daardoor het doelsaldo op peil.” Met nog twee wedstrijden te gaan staan de Amsterdammers er dus goed voor. “We moeten zorgen dat we dit niet meer uit handen gaan geven. Vanavond hadden we weer de controle, zoals we dat willen hebben. Dat belooft veel goeds voor de komende wedstrijden, maar dat is geen garantie natuurlijk”, besluit De Boer.