Ajax-trainer Frank de Boer beoordeelde de eerste seizoenshelft van Ajax met een 5,5. Het spel van zijn ploeg tegen De Graafschap van afgelopen zondag kwam daar, in negatieve zin, behoorlijk bij in de buurt. “In de eerste helft zeker ja. Dat was een onvoldoende in ieder geval. De tweede helft was een stuk beter. We hebben toen veel meer kansen afgedwongen, maar ook de tegenstander de wil opgelegd. Dan zie je dat je kansen creëert. En dan moet de goal een keer vallen en gelukkig viel de goal. Dat was een fantastische volley van Riechedly Bazoer, maar we hadden nog verder afstand moeten nemen. Zolang het maar één doelpunt verschil is, is het nog altijd billenknijpen. Dat zag je in de laatste minuten. Toen kwamen ze toch nog twee keer voor onze goal. Hij hoeft maar één keer verkeerd te vallen en je gaat chagrijnig de winterstop in”, blikt De Boer met Ajax TV terug op de wedstrijd.

Riechedly Bazoer volleerde Ajax in de tweede helft opnieuw op voorsprong. De Boer is blij voor de 19-jarige middenvelder dat hij een keer belangrijk kon zijn voor het team, iets wat Bazoer eigenlijk altijd graag wil zijn. “Dat we dreigend waren en kansen creëerden, dat was duidelijk. Het was een heerlijke volley. Ik vond hem ook goed spelen, dus het was een mooie beloning voor hem. De keeper stond vastgenageld. Ik weet dat hij heel graag belangrijker wil zijn voor het team. Daar is hij vandaag mee begonnen. Dat is hartstikke mooi voor hem.”

Ajax gaat de winterstop in als de nummer één van de Eredivisie. De eerste plaats geeft De Boer vertrouwen, maar de trainer ziet ook genoeg verbeterpunten. “We staan nu drie punten voor op PSV en vijf op Feyenoord. Dat geeft vertrouwen voor de tweede seizoenshelft. We moeten zorgen dat we weten en beseffen dat we er nog lang niet zijn. Er zijn nog heel veel verbeterpunten waar we aan moeten werken. We moeten de dingen die we goed doen, nog beter gaan doen en de dingen die we minder goed doen, die moeten we stukken beter gaan doen in de tweede seizoenshelft. In Turkije zullen we vooral het inpassen en het voor de man komen gaan benadrukken. Ik denk dat dat wel een heel belangrijk gegeven is om tempo in het spel te houden”, aldus De Boer.