Morgenavond speelt Ajax in de midweekse speelronde tegen sc Heerenveen. De Friese club staat twaalfde, waardoor de play-offs voor Europees voetbal onhaalbaar lijken. “Normaal gesproken vind ik dat je in topsport spanning nodig hebt. Maar Ajax is een fantastisch affiche voor elke Heerenveen-speler om zich te laten zien, dus dat zal ook zeker het geval zijn. Door snel te scoren, kan je ze een ‘tikkie’ geven. Ik verwacht dat zij ook hartstikke gemotiveerd zullen zijn voor deze wedstrijd”, laat Frank de Boer in gesprek met Ajax TV weten.

“Wij moeten zorgen dat we gretig zijn om doelpunten te maken. En in ieder geval de wedstrijd winnen, dat is het allerbelangrijkste”, vervolgt de Ajax-trainer. “Ik verwacht niet dat als we drie keer winnen, we dat met maar 1-0 zullen doen. Ik ga er wel van uit dat er meer goals zullen gaan vallen. We moeten eerst maar eens zorgen dat we gewoon winnen. Dat is al moeilijk zat, denk ik. Wij moeten gewoon zorgen dat we gefocust zijn en een goede wedstrijd spelen. Als we dat doen dan zullen we ook meer dan één kans krijgen. Dan moet je hopen dat je met meer dan één doelpunt verschil wint, maar het allerbelangrijkste blijft winnen.”

Daags na het gelijkspel tegen FC Utrecht wordt er nog steeds veel aandacht besteed aan de (onterecht) gegeven strafschop. “Het is wel een beetje overdreven. Het lijkt wel alsof ze het Ajax niet willen gunnen, omdat het uiteindelijk misschien de doorslag kan gaan geven. Maar aan het eind heeft iedereen recht op wat ze hebben verdiend. Als ik de scheidsrechterdiscussie zo nu en dan volg dan wordt hij ook van een aantal kanten gesteund. Meer collega’s zien in waarom hij de strafschop gaf. Dat het uiteindelijk niet eentje was, dat moet zo’n scheids natuurlijk ook in een split second beslissen.”