Ajax speelde donderdagavond 0-0 tegen FK Baumit Jablonec en plaatste zich daardoor voor de groepsfase van de Europa League. De Amsterdammers kropen door het oog van de naald in Tsjechië. De ploeg van Frank de Boer overleefde een strafschop en een rode kaart.

“Dit is niet het beste voor je haar en voor je hart, je wordt snel grijs. Maar ik heb wel een team gezien dat heeft gevochten, zeker na de kaart van Riechedly Bazoer. Dan zie je dat je nog veel meer kansen krijgt dan tegen elf man. Je hebt twee teams nodig om er een leuke wedstrijd van te maken en wij hebben daar misschien voor gezorgd door de rode kaart,” zei De Boer over de hectische wedstrijd in Tsjechië.

De oefenmeester is duidelijk over Bazoer die ruim een half uur voor tijd door twee keer geel kon vertrekken. “We controleerden de wedstrijd en hebben optimistisch gespeeld. Uiteindelijk gaven we de wedstrijd ineens uit handen. Natuurlijk neem ik dat hem kwalijk. Ik heb hem al een paar keer gesproken over het feit dat hij verkeerd staat. Hij moest dat herstellen en het is dan jeugdigheid dat hij er zo in gaat. Daar moet hij echt stappen in gaan maken. Als hij dat doet, wordt het echt een topspeler,” aldus De Boer. Ajax nieuws Ajax1.nl