Frank de Boer gaat pas na de titelstrijd een besluit nemen over zijn toekomst. Eerder dit seizoen liet de hoofdtrainer weten in maart duidelijkheid te verschaffen over zijn toekomstplannen. Deze termijn is nu echter verschoven.

Het contract van De Boer loopt volgend jaar af. Edwin van der Sar laat weten dat er op korte termijn geen gesprek zal plaatsvinden over een mogelijke contractverlenging. “Natuurlijk hebben we binnen het technisch hart over zijn toekomst gesproken. Ook met Frank erbij. Maar we willen dat hij zich in deze belangrijke fase van het seizoen samen met zijn spelers en zijn staf richt op de trainingen en de wedstrijden van het eerste elftal”, laat de directeur marketing en de voorzitter van het technisch hart van Ajax aan Voetbal International weten. Als spelers nog maar een éénjarig contract hebben moeten zij verlengen of vertrekken. Dat is bij trainers dus niet het geval. “Ons beleid voor spelers geldt niet voor het contract van de hoofdtrainer”, aldus Van der Sar.

De Boer heeft het nog altijd naar zijn zin bij Ajax en zal zijn mogelijkheden gaan overzien. Samen met zijn zaakwaarnemer Guido Albers neemt hij de tijd. “Frank heeft gewoon nog een contract tot 2017. We hebben dus geen haast”, laat Albers weten.