Frank de Boer heeft aangegeven dat hij niet tevreden is over het spel van Ajax. Voordat de selectie naar Tsjechië afreisde maakte de trainer van Ajax aan De Telegraaf duidelijk dat er nog veel te verbeteren viel.

In het gesprek zei de trainer dat simpele overwinningen verleden tijd zijn. “We moeten er eens van af dat je zo maar met 5-0 wint. Goed georganiseerde teams kunnen het je heel lastig maken als ze met elf man op hun eigen helft staan. Dan moet je uitzonderlijke individuele klasse hebben om zulke wedstrijden open te breken. Die hebben we nog niet. Hopelijk komt dat eraan en gaan jongens het verschil maken. Aanvallers moeten twee, drie man kunnen passeren. Dan gebeurt er wat,” vertelt De Boer.

“We willen allemaal sprankelend voetbal en dat je met 4 of 5-0 wint. Maar soms is dat niet mogelijk. Als je bij Feyenoord-Vitesse ziet hoe ’open’ het veld is, dan is dat ook een manier van spelen…”

De Boer is wel blij met de ontwikkeling én prestaties van zijn jonge team. “Het gaat er in eerste instantie om dat je als team compact speelt als je compact moet spelen. En wanneer je aanvalt dat je gevaarlijk moet worden. In dat laatste gedeelte kunnen we nog winst boeken. Maar in de omschakeling van balbezit naar balverlies, denk ik dat we het heel goed doen. Dat is de basis en van daaruit kunnen we stappen maken.”

De Boer snapt dat de supporters niet tevreden zijn. “Maar we zijn net bezig en hebben een jonge groep. Ik ben blij dat we deze stappen hebben gemaakt en er is genoeg ruimte voor verbetering,” aldus de oud-verdediger.Ajax nieuws Ajax1.nl