Frank De Boer was positief gestemd na de 3-1 zege van Ajax op De Graafschap. De coach gaf aan blij te zijn met het feit dat Ajax de punten binnenhaalde en het spel van Derk Boerrigter, maar zag bij vlagen toch een slordig Ajax. Hij ontkent verder dat de titelstrijd al gestreden is.

De Boer uit tegen Eredivisie Live zijn mening over de wedstrijd: “Over de eerste helft was ik niet heel tevreden, ondanks dat we drie keer scoren. De tweede helft zat ik rustiger op mijn stoel.” Het weinig enerverende tweede bedrijf was volgens de trainer niet geheel aan Ajax te wijten. “Voor een leuke wedstrijd heb je twee ploegen nodig”, waarmee hij doelt op het verdedigend ingestelde De Graafschap. “Wij waren weliswaar slordig, maar kregen toch een paar grote kansen.”

Hij tempert verder de euforie enigszins. “We hebben nog een paar wedstrijden te gaan, en we moeten gewoon alles geven. Dan heb je kans dat we kampioen worden.” Tot slot was De Boer tevreden over de teruggekeerde basisspelers. Vooral Boerrigter deed het goed met twee doelpunten. “ja fantastisch. Hij bewijst maar weer eens dat hij ontzettend doelgericht is.”