Ajax staat in oktober een aantal mooie wedstrijden te wachten. Met een competitiewedstrijd tegen PSV, de beker tegen Feyenoord en Europese duels tegen Fenerbahçe en Molde staan er prachtige affiches op het programma. De Boer: “Oktober wordt een heel serieuze test, laat dat duidelijk zijn. Ik acht de kans groot dat het goed gaat komen, want het staat prima. Ik ben blij dat we een goede, brede selectie hebben. Daardoor kan ik spelers ook rust gaan gunnen.”

Tijdens de loting voor de derde ronde van de beker werd Ajax aan Feyenoord gekoppeld. Een wedstrijd die altijd beladen zal zijn. “Het maakt mij niet uit. Als je de beker wilt winnen, moet je iedereen kunnen verslaan. Ik denk dat wij van Feyenoord kunnen winnen. Andersom zullen zij dat ook denken.”

De Boer merkt dat zijn ploeg in ontwikkeling is. “We zijn als team zijnde een lerende organisatie, vooral vanwege de leeftijd. Het is belangrijk dat dingen waar wij als technische staf op hameren opgepakt worden en je afspraken terugziet in de wedstrijden. Dit geeft houvast aan de spelers. Maar ik vind het er vrij goed en degelijk uit zien.”

Nieuwe spelers hebben bij Ajax vaak even tijd nodig om te wennen, zo ook Sinkgraven en Gudelj. “Ze moeten sowieso wennen aan de omgeving en de druk die Ajax heeft op spelers. Ajax is zo groot. De druk is vele malen hoger dan bij welke andere club. Daar moet je mee leren omgaan, evenals met de speelstijl. Het is niet erg dat het met pieken en dalen gaat. Ik ben tevreden over de ontwikkeling van Daley en Nemanja, al zullen ze zich moeten realiseren dat het beter moet.”

Vrijdag werd bekend dat Anwar El Ghazi met zijn plek in de voorselectie van het Nederlands elftal definitief voor Oranje heeft gekozen. De Boer is blij met die keuze. “Het klinkt nu een beetje raar, maar met Nederland heeft hij normaliter meer kans om naar het WK te gaan. Als hij bij Oranje een vaste waarde kan worden, zou dat heel goed voor zijn ontwikkeling zijn. Ik sta achter hem, wat-ie ook beslist zou hebben. Hij voelt zich een echte Nederlander, en is helemaal ingeburgerd, waarom zou hij dan voor Marokko moeten kiezen?”

Bijkomend voordeel is dat Ajax niet hoeft te vrezen El Ghazi in de winterstop kwijt te zijn tijdens de Afrika Cup. “Daar zou je toch niet aan moeten denken, dat je hem voor de Afrika Cup twee maanden kwijt ben? Zoals ik net al zei, had ik elke beslissing gerespecteerd. Maar als ik toch mag kiezen, ben ik blij dat hij voor Nederland heeft gekozen.” De Boer Ajax nieuws De Boer Ajax1.nl De Boer