Frank de Boer haalde Mounir El Hamdaoui halverwege het bekerduel tegen RKC Waalwijk naar de kant omdat hij ontevreden was over de aanvaller. Het Amsterdamse publiek begroette de ingreep van de trainer met luid applaus.

„Ik was inderdaad niet tevreden over hem”, zei De Boer. „Hij leed veel balverlies en zag Lorenzo Ebecilio een keer over het hoofd. Ik moet in het belang van Ajax handelen. Natuurlijk kunnen we een goede El Hamdaoui goed gebruiken. Hij heeft veel individuele kwaliteiten, maar moet die wel goed gebruiken. Ik hoor ook dat het publiek kritisch op hem is. Maar daar moet hij zich overheen voetballen.”

De Boer botste na zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van Ajax met El Hamdaoui. De Marokkaanse spits was in december niet meer in staat om voor Ajax te voetballen, omdat hij geen deel uit maakte van de basisploeg voor de wedstrijd tegen AC Milan. „Maar dat is allemaal goed uitgesproken”, aldus De Boer. „Nogmaals, ik ben trainer van Ajax en moet doen wat goed voor de club is. Ik was nu niet tevreden over El Hamdaoui en heb hem daarom gewisseld. Of ik hem dat al heb uitgelegd? Nee, ik heb het bij een mededeling gelaten.”

Bron: Telegraaf       Foto: afdb ~ Oscar