Frank de Boer heeft Fabian Sporkslede voor het eerste bij de wedstrijdselectie gehaald. De negentienjarige middenvelder reist woensdag met Ajax af naar Utrecht waar het bekerduel met FC Utrecht op het programma staat. Mede door de liesblessure van Thulani Serero krijgt de jongeling een kans van trainer De Boer. Op de website van Ajax legt de oefenmeester zijn keuze uit.

“Fabian heeft dit zelf verdiend. Vorige week heeft hij met de A1 in de NextGen Series heel goed gespeeld. Ook gisteravond bij Jong Ajax maakte hij een prima indruk op me,” zo vertelt hij. “Ik denk dat de kwaliteiten van Fabian op het middenveld beter tot hun recht komen. Hij bezit de capaciteiten om de positie van controleur in te vullen. Sinds hij daar speelt, maakt hij elke keer stappen. En de afgelopen weken zelfs heel grote stappen. Nu er een paar geblesseerden op zijn positie zijn kan het dus snel gaan.”

Over het wegvallen van Serero zegt De Boer: “Het is vooral heel vervelend voor Thulani zelf. Hij had bepaalde doelen gesteld voor dit seizoen, waaronder meer speelminuten maken dan vorig jaar. Dat ging de goede kant op. Bovendien was hij in de eerste fase van de competitie belangrijk voor het team. Dan wil zo’n jongen uiteraard nog meer laten zien. Helaas ligt hij er nu een tijd uit.”