Komende zondag gaat Ajax, zonder uitsupporters, op bezoek bij FC Utrecht. Voor de Amsterdammers is dit vaak een lastige uitwedstrijd. Zo won Frank de Boer als trainer nog nooit een competitieduel in Utrecht. “Dus wordt het tijd om daar een kentering in te gaan brengen. Het zijn altijd wedstrijden op het scherpst van de snede. Voor hun is het de wedstrijd van het jaar, zoals bij meer ploegen die Ajax op bezoek krijgen. Je merkt het al als je bij het stadion aankomt. Met de strijd die ze vervolgens in de wedstrijd leveren, hebben we het een paar keer heel lastig gehad”, blikt De Boer op de officiële website vooruit.

Daags na het gelijkspel tegen Molde werd er ook teruggekeken op de uitschakeling in de Europa League. “Het blijft teleurstellend dat we niet hebben gewonnen. Als er zoveel supporters zijn gekomen, wil je ook een goede wedstrijd afleveren. Dat hebben we niet gedaan. En voor hetzelfde geld had Celtic nog de 1-2 gemaakt, dan vergeef je het jezelf nooit meer. We waren te slordig. De tegenstander speelde met tien man op hun eigen helft, daar is lastig doorheen te komen. Dat hebben we eerder ook tegen Jablonec gezien. Het komt dan echt op zuiverheid aan.”

Door de Europese uitschakeling kan Ajax zich nu volledig gaan richten op de competitie. Hoewel De Boer baalt van het feit dat zijn team nog maar in één competitie actief is, ziet hij daar ook een voordeel in. “We kunnen ons nu optimaal voorbereiden voor elke wedstrijd, goed trainen en nog meer aan details gaan werken. Als je op donderdag speelt, en vervolgens op zondag weer, dan is daar geen tijd voor. Kampioen worden was sowieso de belangrijkste inzet van dit seizoen. We willen heel graag volgend seizoen in de Champions League spelen.”

Komende zondag zal Bazoer weer in de basis gaan starten. De Boer wil Van de Beek niet te veel gaan belasten. Desondanks dat vindt de Ajax-trainer wel dat Van de Beek volwassener geworden is. “Donny is een echte kerel geworden. Het is hartstikke leuk dat-ie zijn eerste doelpunt voor Ajax 1 heeft gemaakt. Bazoer zal zondag zijn plek overnemen.” Of ook El Ghazi zondag weer mag starten, wilde De Boer niets kwijt. “Dat zien we dan wel. Anwar kan nu goed trainen, maar we moeten ook kijken of er een reactie is. Bovendien kijk ik naar de zwakke plekken van de tegenstander waarvan ik denk dat we ze pijn kunnen doen”, aldus De Boer.