Frank de Boer zal zondag tegen FC Twente moeten puzzelen met zijn achterhoede. Mitchell Dijks pakte tegen Heerenveen een gele kaart en is daardoor komende zondag geschorst. Naast Nick Viergever heeft de Ajax-trainer met de terugkeer van de weer fitte Jario Riedewald en Kenny Tete een aantal opties voor de linksbackpositie. “Riedewald is weer helemaal fit. We hebben deze week op de training elf tegen elf gespeeld om Riedewald en Tete ritme te geven en ze fit te krijgen”, laat De Boer op de wekelijkse persconferentie weten.

“Ik wacht tot het laatste moment met mijn keuze. Zaterdag zal ik het de jongens vertellen. Ze staan er allebei hartstikke goed voor. Jairo heeft nu twee weken volop meegetraind en in principe is één week voluit meetrainen en een keer met Jong Ajax meespelen genoeg. Dat laatste kan helaas niet, maar hij staat er goed voor. Ik kan dus ook voor hem kiezen.”

 Hoewel De Boer er op de training weinig aandacht aan heeft besteed, laat hij weten dat het wegvallen van Dijks wel een gemis is. “Dijks is een belangrijke pion voor ons geweest. Hij heeft zich fantastisch ontwikkeld. Laten we hopen dat we hem zondag niet missen, want dat betekend dat zijn vervanger het goed heeft gedaan.”