RKC Waalwijk maakte gisteren de komst van Geoffrey Castillion bekend. De spits wordt door de Brabantse club voor een seizoen gehuurd van Ajax waar de speler net buiten de boot viel. Bij RKC zal Castillion moeten bewijzen dat hij goed genoeg is voor de Amsterdamse club, zo verklaarde Frank de Boer tegenover het radioprogramma Sportclub 1890.

“Heel af en toe laat hij zijn kwaliteiten zijn. Maar nu hij tweedejaars senior is moet hij een stuk of twintig wedstrijden goed spelen, niet slechts een paar wedstrijden”, aldus de Ajax-trainer. “Ik denk dat het goed voor hem is om een seizoen bij RKC te spelen. Voor hem is dit de juiste stap, al moet hij beseffen dat dit zijn laatste kans is.”

De Boer heeft Castillion wel eens vaker gewaarschuwd dat zijn instelling moet verbeteren wil hij het tot de vaste kern van Ajax schoppen. Op dit moment is de twintigjarige aanvaller daar nog niet klaar voor. “Ik ben nu al drie jaar met hem aan het werk. Er komt soms te weinig uit hemzelf. Hij moet beseffen dat hij degene is die het moet doen, een ander doet het niet voor hem”, zo besluit De Boer.