Frank de Boer rekent ook na de winterstop op Lasse Schöne. ‘Hij mag niet weg. Als hij gaat, dan aan het De Boereinde van het seizoen’, zegt De Boer in het AD.

Lasse Schöne was het afgelopen jaar bij de meeste doelpunten van Ajax betrokken. ‘Ook als we niet lekker in de wedstrijd zitten, dan blijft hij zijn eigen ruimte creëren. Zo komen middenvelders aan het voetballen en kan Ricardo van Rhijn opkomen. Hij haalt iedere wedstrijd minimaal een zesje of zeven. Er zijn momenten dat je met twee echte buitenspelers kan voetballen, maar in het huidige voetbal doet geen club dat eigenlijk meer. Ik speel het liefst met een echte buitenspeler en een valse’, zegt De Boer.

Niklas Moisander mag de komende weken wel uitkijken naar een nieuwe club. ‘Maar ik kan hem nog heel goed gebruiken’, benadrukt De Boer. ‘Hij hoeft van mij zeker niet weg en zal denk ik alleen naar een heel mooie club vertrekken. Als hij beter is dan een jonge speler, dan zal ik hem gewoon blijven opstellen, ook al loopt zijn contract af.’ Ajax nieuws Ajax1.nl