Kaj Sierhuis is door Ajax voor anderhalf seizoen verhuurd aan FC Groningen. Daar kent de spits een vliegende start en laat hij zien het niveau van de Eredivisie prima aan te kunnen.

Ook Ronald de Boer, die in de jeugd met Sierhuis werkte, is lovend: “Het is een heerlijk joch om mee te werken. Als je hem iets meegeeft, dan volgt hij dat op. Dat is prettig als trainer. Hij heeft een ‘over-mijn-lijk-mentaliteit’; het is iemand die je in je team wilt hebben. Het is een echte spits, die goed kan koppen en kan schieten met links en rechts”, vertelt hij bij FOX Sports.

Natuurlijk zijn er ook punten waar Sierhuis aan moet werken, met name op technisch vlak. Zo is zijn dribbel “wat minder”, aldus De Boer. Het zou een reden kunnen zijn dat hij niet de absolute top haalt, maar De Boer denkt dat er een mooie carrière voor hem in het verschiet ligt: “FC Utrecht en AZ zijn clubs voor hem om over na te denken. Maar laat hem eerst maar vlieguren maken. Dat is het allerbelangrijkste.” Zelf gaf Sierhuis al aan dat zijn droom nog steeds is om basisspeler te worden bij Ajax.

Sierhuis: “M’n ultieme droom is basisspeler worden bij Ajax”