Een ware blessuregolf teistert de gelederen van Ajax. Zo zijn Toby Alderweireld, Nicolai Boilesen en Kolbeinn Sigthorsson in het volgende competitieduel tegen AZ niet inzetbaar. Laatstgenoemde viel in de wedstrijd tegen FC Groningen uit met een op het eerste oog kleine blessure. Onderzoek wees echter uit dat Ajax de IJslandse spits tot de winterstop moet missen.

Voor trainer Frank de Boer komt dit nieuws hard aan: “Dit is een mokerslag. Hier houdt je gewoon geen rekening mee.” De Boer wist dat de IJslander niet honderd procent fit was, maar had dit absoluut niet verwacht. “Hij had wel kleine pijntjes, maar niet in zijn enkel. Als je dan hoort dat hij er drie tot vier maanden uit ligt, komt dat hard aan.”

De oefenmeester haalde Sigthorsson regelmatig voortijdig naar de kant, maar dit had volgens eigen zeggen niets te maken met blessures. Lachend als een boer met kiespijn wist de Amsterdammer wel iets positiefs uit de blessure te halen: “Het voordeel ervan is, dat moeten we er maar uithalen, dat hij nu wel van de kleine pijntjes kan genezen.”

Foto: afdb.nl – Oscar