Enkele weken geleden werd Frank de Boer gepresenteerd als trainer van Atlanta United. Maandag was het dan echt zover en mocht De Boer zich voorstellen aan de pers tijdens een persconferentie. De voorbereiding op het nieuwe MLS-seizoen gaat beginnen.

“Als we dominant voetbal kunnen spelen met deze ploeg, gaan we dat doen. Maar ik moet de ploeg nog leren kennen en uiteindelijk gaat het om winnen. We gaan proberen om de fans te entertainen, maar ook om te winnen. Als ik moet kiezen, ga ik altijd voor winnen”, aldus De Boer over de speelstijl die hij van plan is te gaan hanteren.

Hij is blij dat hij met Atlanta United een club heeft gevonden waar het allemaal goed voor elkaar is, met zijn mindere ervaringen bij Crystal Palace en Inter nog in het achterhoofd. “I don’t have to look around for a dead body in the closet”, aldus De Boer, die bedoelt te zeggen dat er bij Atlanta United geen lijken uit de kast zullen komen omdat het allemaal zo goed georganiseerd is. Daarmee liet hij nog maar eens zien dat hij niet alleen als coach geïnspireerd is door Van Gaal, maar ook in zijn Engelse verbasteringen.

De hele persconferentie is hieronder terug te zien. Op 37.55 doet De Boer de uitspraak over de dead body in the closet: