Ajax gaat vanavond bij de opening van de Champions League tegen Borussia Dortmund uit van eigen kracht. „Als we ook hier onze eigen filosofie kunnen uitdragen, hebben we tegen elke ploeg een kans”, zei Frank de Boer in De Telegraaf. „De jongens die er tegen Dortmund in zullen staan, kunnen iets mooi realiseren.”

De Boer heeft een topfitte selectie tot zijn beschikking voor de eerste wedstrijd in de loodzware groep D, met verder Real Madrid en Manchester City als tegenstanders. De trainer wilde niet zeggen met welk elftal hij begint, maar onthulde wel dat aanwinst Ryan Babel zeker speeltijd gaat krijgen.

De overwinning vorig seizoen op Old Trafford tegen Manchester United geeft Ajax hoop op een goed resultaat tegen de kampioen van Duitsland. De Boer wees echter ook op de personele wijzigingen die zijn ploeg sindsdien heeft ondergaan.

„We zijn nog niet zo lang met deze ploeg bezig. Aan sommige automatismen moet nog worden gewerkt. Ik wil dinsdag in elk geval het geloof terugzien dat we van een team als Dortmund kunnen winnen. Met een hoge balsnelheid en met onze combinaties moeten we de tegenstander kunnen verrassen.”