Frank de Boer kijkt tevreden terug op de gewonnen wedstrijd in Alkmaar tegen AZ. De Amsterdammers wonnen met 0-3 in het AFAS Stadion door twee goals van Anwar El Ghazi en een goal van Nemanja Gudelj. De coach is blij dat Ajax ‘de rug heeft kunnen rechten’, vertelt De Boer tegen FOX Sports.

De Boer is tevreden, maar baalt dat het goede spel niet werd getoond tegen Rapid Wien. “Ik heb gezien dat ze ervan hebben geleerd. Dat ze betere keuzes maakte als het even lastig was. Dat hebben we ook gezegd en dat hebben we ook gezien. Alleen balen dat het er nu pas uitkomt.”

“We hebben een jong team met heel veel kwaliteit. Als we van die fouten leren zijn we weer een stap verder”, aldus de hoofdtrainer, die vandaag zijn 100e overwinning boekte in de Eredivisie. “Laten we hopen dat dat blijft gebeuren. Hoe sneller ze leren hoe beter het zal worden”, aldus de trainer van Ajax.

Ook is Frank de Boer blij dat hij weer normaal kan ademhalen. “Dat is denk ik iedereen die dicht bij Ajax staat. Je wil een boost krijgen en ik denk dat dit een goede energie heeft.” Ajax nieuws Ajax1.nl