Ronald de Boer denkt dat Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt goed genoeg zijn voor FC Barcelona. In El Mundo Deportivo doet de oud-speler van Ajax en Barcelona een goed woordje voor het tweetal.

“Frenkie is geweldig. Hij is een voetballer voor wie je naar het stadion komt”, aldus De Boer, die in 1999 en 2000 zelf bij Barcelona speelde. “Hij is één van de spelers die het verschil maakt en ook nog steeds erg jong is.”

Afgelopen zomer probeerde Barcelona De Jong al meerdere malen naar Camp Nou te halen, maar directeur Marc Overmars wilde niet meewerken aan de transfer. Toch in het volgens De Boer onmogelijk om hem nog veel langer in Amsterdam te houden. “Ik weet niet of hij naar Barcelona gaat, maar het zou normaal zijn als Frenkie vertrekt bij Ajax. Hij heeft genoeg kwaliteiten om te slagen in Camp Nou.”

Ook Matthijs de Ligt zou volgens de analist een versterking zijn voor de Catalanen. “De Ligt is ook geweldig. Hij is negentien jaar oud, maar hij komt over als een dertigjarige. De Ligt en De Jong kunnen zonder problemen mee bij Barcelona.”

De Ligt: “We gaan volle bak geven woensdag”