Frank de Boer was ondanks de lage uitslag tegen hekkensluiter VVV Venlo toch positief gestemd over het resultaat. Ajax had veel balbezit maar was niet in staat om aan het doelsaldo te werken. “We hadden goede momenten in de wedstrijd, alleen het laatste stapje ontbrak steeds.”

“Je hebt twee ploegen nodig om te voetballen”, betoogde De Boer tegen Eredivisie Live. “Er stonden vaak eenentwintig man op een helft. Met vrije trappen moet je dan meer doen, dat heb ik ook in de kleedkamer gezegd. Gelukkig heeft Derk Boerrigter dit begrepen.” De coach was ook blij met de eerste treffer van Danny Hoesen, die als invaller in het veld kwam. “Ik hoop dat hij meer wedstrijden voor ons gaat beslissen.”

De Boer gaf aan met zijn wissels in de tweede helft iets te willen forceren. “Met Jody Lukoki wilden we meer snelheid en dreiging aan de rechterkant, aangezien Boerrigter toch linksbenig is. Eriksen kreeg rust omdat er woensdag weer een belangrijke wedstrijd op het programma staat.” Dat het tot een paar minuten voor tijd duurde voordat de 2-0 kwam vond De Boer niet geheel aan zijn ploeg te wijten. “Ook na de openingstreffer bleven ze toch voor de pot hangen. Natuurlijk krijgt een tegenstander altijd een goede kans, ditmaal was deze voor Yannick Wildschut.”

Uiteindelijk kwamen de Amsterdammers met de schrik vrij, waardoor de focus verlegd kan worden op de Europese wedstrijd tegen Borussia Dortmund. De coach gaf echter aan dat ook de wedstrijden tegen ploegen als VVV van belang zijn. “We willen ten slotte ook volgend jaar in de Champions League uitkomen.”