De Boer was na afloop van de wedstrijd tegen PEC Zwolle teleurgesteld. Ajax speelde 1-1 tegen de Zwollenaren en het lukte de hoofdstedelingen niet om potten te breken. Volgens trainer Frank de Boer heeft Ajax niet eruit gehaald wat erin zat: “We hebben veel laten liggen. De tweede helft niet, want die was ronduit slecht. De eerste helft hadden we het verschil moeten maken. Dat verzuimden we en in de tweede helft gingen we slechter spelen. Wij hebben een goede kans gehad in de tweede helft van Siem de Jong, maar voor de rest was de tweede helft heel pover”, zei hij na afloop tegenover de NOS.

Bij de vorige wedstrijd van Ajax, tegen FC Groningen, ging het ook in de tweede helft bijna mis. De Boer geeft toe dat Ajax vaker niet weet te scoren en dat ze vandaag in de tweede helft ook daadwerkelijk in de problemen kwamen: “We hebben weinig gecreëerd. We konden er niet goed doorheen komen en dat kan door de vermoeidheid komen en de scherpte die we missen. De eerste helft was dat wel aanwezig. Gelukkig hebben we nu een week de tijd om daar over na te denken.”

De concurrentie van Ajax liet dit weekend punten liggen en volgens de trainer is het gelijkspel tegen PEC Zwolle dan ook een gemiste kans. Toch wil De Boer nog niet te ver vooruit kijken: “We moeten kijken naar onszelf, dat is het allerbelangrijkste.  We hebben er onze handen vol aan om te kijken hoe wij de tweede helft beter kunnen spelen en hoe we in de eerste helft de trekker over kunnen halen.”