Ajax-trainer Frank de Boer is er nog niet uit wie zondag in de Klassieker tegen Feyenoord de linksbackpositie gaat invullen. “Dico Koppers, Daley Blind en Vurnon Anita zijn mogelijke opties”, zei hij vrijdag. Ajax mist in het duel tegen de Rotterdammers onder meer Eyong Enoh die na zijn rode kaart tegen AZ geschorst is.

Na Ruben Ligeon (debuteerde vorige week tegen AZ) lijkt er opnieuw een jeugdspeler voor het eerst zijn opwachting te maken in het eerste elftal. Dico Koppers, afkomstig uit Jong Ajax, lijkt een kanshebber om te debuteren in de Klassieker. “Dico is een echte linksback. Hij is slim, zoekt altijd de voetballende oplossing, wat mij erg aanspreekt, en het is een echte Ajax-speler”, typeert De Boer de jongeling.

De trainer merkt dat het duel tegen Feyenoord enorm leeft bij de fans. “De Klassieker is altijd een beladen pot. Dat proef je rondom de Arena, fans praten er al twee weken over en voor de spelers is het ook een fantastische wedstrijd om te spelen.” De trainer gaf aan het jammer te vinden dat er geen supporters uit Rotterdam bij zijn. “Het mag helaas niet zo zijn. Er zal wel sfeer zijn, maar uitsupporters horen erbij, zeker in zo’n wedstrijd.”

Voor het eerst in jaren komt de ploeg van trainer Ronald Koeman naar Amsterdam met het gegeven dat het twee plaatsen hoger staat dan Ajax. “Feyenoord is beter dan vorig jaar. Ze spelen met meer vertrouwen.  Ik vind het prima dat zij ons onder druk willen zetten, maar wij willen dat ook. Het enige wat ik hoop is dat het weer het zelfde liedje wordt als vorig jaar en wij drie punten pakken.”

Foto: Afdb ~ Oscar