Na de wedstrijd stond Ajax-trainer Frank de Boer de camera’s van Fox Sports te woord. Te weinig creativiteit was volgens de oefenmeester debet aan de remise tegen Heracles Almelo. ”Dit is heel zuur,  elk puntverlies met Ajax is zuur. In de Arena mag je weinig punten morsen. Dit was absoluut niet nodig, ik denk dat er maar één ploeg was die recht had op de overwinning en dat waren wij.”

De trainer gaf te kennen dat sommige afspraken niet werden nagekomen, zo hadden zijn manschappen eerder opportuun moeten gaan spelen. ”In de rust heb ik aangegeven dat we opportuun moesten gaan spelen, zoals we dat deden in de laatste vijftien minuten.” Ook gaf de trainer toe dat sommige afspraken niet werden nagekomen bijvoorbeeld het diep gaan zonder bal en op dat moment de pas geven. Echter verweet de oefenmeester zijn pupillen niks qua wedstrijdmentaliteit. ”De instelling was goed, er is keihard gewerkt, maar uiteindelijk mocht het niet baten.”

De Boer was kritisch op zijn voorste linie. ”Er kwamen te weinig mensen bij de eerste paal wanneer er een bal voorkwam, dit heb ik nog aangegeven in de rust, dat mag je onze aanvallers wel kwalijk nemen. Uiteindelijk gaat het om creativiteit, iemand die de ander kan uitspelen. Dat wordt in dit soort wedstrijden verwacht, zoals bij Barcelona. Uiteindelijk komt die bij Messi, die creëert wat. Amin kan dat, maar hij had zijn dag niet. Dat is uiteindelijk wel een verbeterpunt.”