Trainer Frank de Boer is blij met het technische platform dat Ajax donderdagavond heeft opgericht. De klankbordgroep, onder leiding van Johan Cruijff, gaat de directie de komende tijd van technische adviezen voorzien. „Er zit veel voetbalknowhow in die groep”, doelde De Boer op de aanwezigheid van Piet Keizer, Dick Schoenaker en Peter Boeve. Ik maak zeker tijd vrij als Cruijff of Keizer eens met mij over voetbal wil praten. Ik zou dom zijn als ik dat niet zou doen. Johan brabbelt bepaald geen onzin.”

De Boer: „Maar uiteindelijk neem ik de beslissingen. Of ik niet bang ben dat Cruijff weer vertrekt als niemand iets met zijn beslissingen doet? Nee, helemaal niet. En ik zou ook niet weten waarom niemand naar hem zou luisteren. Die technische commissie is er in het belang van Ajax. Dat vind ik een heel goede zaak. Ik heb het idee dat het technische platform ook meer voor de directie is bedoeld. Maar Cruijff heeft ook een interessante mening over de jeugdopleiding. Misschien moeten we onze jongste voetballertjes iets vrijer laten. Daar zit wel iets in. Maar verder ben ik nog steeds tevreden over de jeugdopleiding. Moet je maar eens kijken wie allemaal het eerste elftal halen.”

Ajax riep donderdagavond een technische en financiële commissie in het leven. Daarnaast is er een klankbordgroep verenigingsleven opgericht.

Bron: De Telegraaf                Foto: afdb.nl – Oscar