Omdat Kenny Tete geblesseerd afhaakte, mocht Mike van der Hoorn tegen Vitesse weer eens minuten maken voor het eerste elftal. Hij speelde een goede wedstrijd en liet daarmee zien waarom Ajax hem graag wil behouden. “Mike is te belangrijk om hem te laten gaan”, zei Frank de Boer  voorafgaand aan het duel.

De trainer begrijpt dat de situatie voor Van der Hoorn lastig is. “Ik snap Van der Hoorn, maar moet aan het belang van Ajax denken. Als er een verdediger uitvalt, kan ik Mike moeiteloos inpassen. Het is voor het grote publiek nog niet zichtbaar, maar Van der Hoorn heeft misschien wel de meeste progressie van alle spelers geboekt”, complimenteert De Boer de invaller in De Telegraaf.

Toch vreet de weinige speeltijd aan Van der Hoorn. “Het is gewoon lastig. Ik heb de leeftijd dat ik elke week op het veld moet staan, vind ik. Ajax laat me alleen niet vertrekken. Dat hebben ze heel duidelijk gezegd. Maar voor mij is het tijd om te spelen, dan maakt het niet uit waar. Dat is nu bij Ajax bijna niet het geval. Ik moet verder en het van dit soort momenten hebben.” Als Tete morgen niet fit is, ziet De Boer weinig reden zijn (eind)opstelling te veranderen.