Ajax heeft zondag in de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo genoeg aan een punt om kampioen van Nederland te worden. Toch ging het uiteraard niet over die kampioenswedstrijd deze week, want Ajax ging in de finale van de KNVB Beker keihard onderuit. Frank de Boer beseft dan ook dat Heracles Almelo – Ajax niet alleen in het teken staat van de Eredivisie.

“We willen veel spelers een kans op revanche geven”, meldt de oefenmeester op de persconferentie voor de wedstrijd. “We hebben een analyse gemaakt. Ze hebben een elftal dat bestaat uit volwaardige Eredivisiespelers, met een Bryan Linssen en Ben Rienstra die het hele seizoen hebben gespeeld. Vooral Linssen heeft een hele goede periode gehad”, analyseert De Boer.

Toch zal in het achterhoofd de vierde titel op rij langskomen. “Ze hebben uiteindelijk ook genoeg aan een punt. In eerste instantie verwacht ik twee aanvallend ingestelde teams. Als het dan een kwartier voor tijd gelijk staat, tja, dat heb ik ook wel eens meegemaakt. Dan gaat het balletje achterin een beetje heen en weer.”

Heracles Almelo – Ajax begint om 14.30.