Frank de Boer geeft in de nieuwe Voetbal International aan dat hij ondanks de kritiek zal vasthouden aan de verdedigende positie van Theo Janssen op het middenveld van Ajax. Janssen komt nog steeds niet uit de verf bij zijn nieuwe werkgever, maar voor De Boer bestaat er geen enkele reden om te twijfelen aan Janssen.

“Ook Janssen weet dat hij dominanter kan spelen dan dat hij nu doet. Xabi Alons heeft bij Real Madrid dezelfde positie en doet het met twee vingers in zijn neus. Janssen moet dat ook kunnen met zijn kwaliteiten”, zo vertelt De Boer.

Toch is de trainer van Ajax het niet eens met de kritiek die op zijn speler wordt geleverd. “De kritiek is zwaar overdreven. Bij een slecht resultaat moet men niet alles maar bij Theo op het bord gooien. Het gaat om samenspel. Gelukkig is Theo stoïcijns genoeg om zich niet te laten beïnvloeden door de kritiek.”

Ook vindt De Boer dat er meer van de andere spelers moet komen om Janssen beter te laten functioneren. “Zo moeten de voorhoedespelers beter anticiperen op zijn kwaliteiten. Als Theo op zijn positie opendraait, weet je dat hij een dieptepass kan en wil geven. Dus zodra Theo de bal krijgt moeten de voorhoedespelers zich al aanbieden of de diepte zoeken. Ik geloof er heilig in dat Theo op deze positie van grote waarde kan zijn”, aldus De Boer.