De jarige trainer Frank de Boer (41) van Ajax had zondag na de beslissende zege tegen FC Twente (3-1) niet zoveel trek om de enerverende kampioenswedstrijd in de ArenA uitgebreid te analyseren. ,,Laten we dat nu even maar niet doen”, glunderde hij. ,,Dit duel kon alle kanten op. Maar ik vind wel dat we uiteindelijk verdiend hebben gewonnen.”

De Boer gaf ook nog wel toe dat zijn ploeg het in de slotfase moeilijk had tegen het aandringende FC Twente. ,,Het was pompen of verzuipen. We hadden moeite om de wedstrijd goed uit te spelen. Dat is begrijpelijk met zo’n jonge ploeg. We liepen in het laatste deel van de wedstrijd te veel achteruit. Maar nogmaals, laten we daar nu maar niet over discussiëren.”

De Boer was trots op zijn staf en zijn spelersgroep. ,,We hebben keihard voor dit succes gevochten. Het is mooi dat onze voetbalfilosofie al zo snel tot succes heeft geleid. Voor onze fans is dit nog een mooier cadeau dan voor mezelf. Ze hebben zo lang op die dertigste landstitel moeten wachten. En nu is die derde ster binnen. Prachtig gewoon.”

Tekst: De Pers         Foto: afdb.nl – Oscar