Op welke tegenstanders Ajax stuit is vanavond omstreeks zes uur bekend, maar voor de trainer van de Amsterdammers, Frank de Boer, maakt het allemaal niet veel uit. Aan Amsterdam Voetbalstad laat hij weten veel te verwachten van het nieuwe Champions League-seizoen.

“We hebben gewoonweg een goed team. Ik denk dat wij het de meeste tegenstanders knap lastig kunnen maken en dat wij ook tegen de topploegen een vuist kunnen maken”, zo meent De Boer.

De coach van Ajax ziet zijn ploeg groeien en het team kan dan ook snel nieuwe stappen maken. “We zijn er in meerdere opzichten aan toe om de volgende stap te maken. Ten opzichte van vorig seizoen zit er nog een hoop rek in deze selectie. In het domineren van een wedstrijd, in het positiespel, de omschakeling, daar valt nog een hoop te winnen.”

Over de rest van het seizoen is Frank de Boer duidelijk. “We moeten opnieuw kampioen worden. We hebben al flinke vooruitgang geboekt om zodoende die doelstelling te behalen. Bepaalde positiespelletjes, waar sommige spelers in het begin moeite mee hadden, verlopen nu beter. De spelers begrijpen nu meteen wat ik van ze wil zien. Dat is echt een groot verschil met wat ik tijdens het trainingskamp in Turkije heb gezien, in januari van dit jaar”, aldus De Boer.