Ondanks de kleine opleving aan het einde van de wedstrijd, Anwar El Ghazi tekende in de 88ste minuut Luis Enrique instelling Frank de Boer scheidsrechter onderschattingvoor de 2-1, verloor Ajax dinsdagavond kansloos van FC Barcelona. In Camp Nou werd het 3-1 voor de ploeg van Luis Enrique.  Collega Frank de Boer was na afloop vooral ontevreden over de eerste helft van de Amsterdammers.

“De eerste helft heb ik zeker geen wedstrijd gezien nee”, zei de oefenmeester tegenover de NOS. “In de rust heb ik ook gezegd dat ze er in ieder geval wel in moet geloven. En in de tweede helft hebben we gelukkig met veel meer overtuiging gespeeld dan de eerste helft. Voor rust speelden teveel jongens onder hun niveau. En natuurlijk was die eerste goal fantastisch. Dat is topkwaliteit. Maar daarom spelen die jongens hier ook bij Barcelona.”

De Boer gaf voorafgaand aan de wedstrijd ook aan dat hij hoopte verder te zijn dan vorig jaar, toen Ajax ook tegen de Catalanen moest. Helaas moest hij constateren dat dit niet het geval was. “Nee, want vorig jaar was de eerste helft een stuk beter. Toen maakten we ook veel meer het spel. Dat was vandaag niet het geval.”

Daar had de coach echter wel een verklaring voor. “Je speelt met een heel nieuw middenveld ten opzichte van vorig jaar, en ook een Ricardo Kisha die nog heel jong is. Die leek ook redelijk onder de indruk van het stadion. Maar die jongens hebben dit soort wedstrijden wel nodig om stappen te maken.” Ajax nieuws Ajax1.nl