Ajax ging zondag pijnlijk onderuit in de Klassieker tegen Feyenoord (6-2) en zag PSV weer op vijf punten voorsprong komen. Ronald de Boer denkt dat de titelstrijd nog niet gestreden is en dat Ajax bovendien nog in de achtste finale van de Champions League staat. Wel denkt hij dat de Ajacieden op mentaal vlak stappen moeten maken.

“Ik denk vooral dat ze naar zichzelf moeten gaan kijken”, zegt de oud-speler van tegen RTL Nieuws, die denkt dat behalve de wedstrijd tegen Feyenoord terug te kijken de selectie ook naar wedstrijden moet kijken dat het wel goed ging. “Dan hoef je er eigenlijk geen woorden meer aan vuil te maken, die spelers zijn slim genoeg om het verschil te zien.”

Volgens De Boer kwam de klap van afgelopen zondag een stuk harder aan dan de 4-4 tegen Heerenveen. “Daarom moet je als trainer dit zooitje managen en kijken waar je de juiste snaar kunt raken”, aldus de analist, die denkt dat Ajax zo gehypet is dat de spelers weer even met beide benen op de grond moesten worden gezet: “Iedereen wil de uitblinker zijn, maar je moet het als team doen.”

Veel vertrouwen dat Ajax erin slaagt titelhouder Real Madrid uit de Champions League te knikkeren heeft De Boer overigens niet. “Dan heb je nog de beker en competitie. Je moet daarin heel bewust zijn dat er geen ruimte meer is om fouten te maken. Spelers moeten weten dat ze er nu moeten staan, anders hebben ze niks dit seizoen.”