Na afloop van het gelijkspel tegen Molde FK baalde trainer Frank de Boer van het aantal gemiste kansen. Volgens de trainer begon Ajax wel goed aan de wedstrijd, maar kreeg het na slordig balverlies een doelpunt tegen. Precies een situatie waar zij op zaten te wachten. “Ik denk niet dat we blij moeten zijn met een 1-1 gelijkspel. We hebben overall de meeste kansen gecreëerd. Het blijft in de poule nu heel spannend. We begonnen goed met twee kansjes voor Fischer. Daarna kregen we na slordig balverlies een tegendoelpunt. Daar zitten zij op te wachten, op dat soort momenten. Het was een bal met veel risico en zij hebben dan vrijwel meteen vier mensen voorin. Na die tegengoal kregen we genoeg kansen om de boel recht te zetten. We kregen eigenlijk kans na kans. Met Fischer een paar keer en een fantastische bal van Bazoer op de paal,” blikt De Boer terug voor de camera van FOX Sports.

De Boer vond dat zijn ploeg in de tweede helft minder goed speelde. “We waren soms te slordig. Dan verlies je de grip. Op een gegeven moment zagen we het licht en dan krijg je nog een paar goede kansen. We hadden hier uiteindelijk moeten winnen.”

Een externe factor speelde donderdagavond ook een rol in het duel met Molde FK. “De wind was niet in ons voordeel, al hadden we er soms ook wel profijt van. Het was een rare draaiende wind. De ene keer kwam de bal niet weg en bij het volgende moment schiet hun keeper de bal ineens bijna het hele veld over.”

De knop moet nu weer om naar zondag. Dan is in de Amsterdam ArenA PSV de volgende tegenstander. “Het is heel snel achter elkaar. We weten wat ons te wachten staat. Aan de motivatie zal het niet liggen. Morgen staan we rustig op en kunnen we nog een goede training afwerken voordat we naar huis gaan.” Ajax nieuws De Boer Ajax1.nl