Frank de Boer kan tegen PSV ‘gewoon’ weer beschikken over keeper Maarten Stekelenburg en Eyong Enoh op het middenveld. Ze vielen beiden uit gisteravond, tijdens het tweede duel in de tweekamp tegen Anderlecht. Ajax won terecht met 2-0 en stelde daarmee een ticket voor de 1/8 finales van het Europese toernooi veilig, maar verloor tegelijkertijd de twee geblesseerde spelers. “Maar ik verwacht dat ze gewoon beschikbaar zijn (tegen PSV komende zondag, red.),” aldus De Boer tegenover de camera’s van Eredivisie Live.

Enoh was al na vijftien minuten niet meer op het veld te zien. De Kameroener viel vroeg uit, maar lijkt dus ook al snel weer zijn rentree te kunnen maken. Over de goalie van het Nederlands elftal bestonden ook zorgen, toen deze na de rust niet meer terugkeerde tussen de doelpalen, maar ook hij wordt komende zondag naar alle waarschijnlijkheid weer als keeper van het eerste ingezet.

De Boer weet als geen ander dat de uitslag van Ajax – PSV van levensbelang is voor het voortbestaan van de kampioensdroom anno 2011. “We haken alleen aan als we winnen,” sprak De Boer. “Ik vond het heel positief dat we tegen Anderlecht 90 minuten hebben gedomineerd. Daar kunnen we mee verder. Ik kijk uit naar een paar mooie duels. Zo steekt Balázs Dzsudzsák in uitstekende vorm bij PSV. Maar wij hebben vertrouwen in Gregory van der Wiel.” 

Met wisselvallende resultaten viel Ajax de afgelopen tijd op in zowel positieve als negatieve zin. Vooral in Europees verband voetballen de Amsterdammers sinds de overname van De Boer overwegend de sterren van de hemel. Met een 5-0 tegen Anderlecht, verspreid over twee wedstrijden, en een memorabel eerste optreden onder de toen gloednieuwe hoofdtrainer in en tegen AC Milan, zet Ajax vooral in die wedstrijden de toon. Tegen laagvliegers uit de eigen competitie, waaronder VVV Venlo in de laatste ontmoeting, hapert de machine van goed positiespel en knappe doelpunten.

OVer de keuze tussen Daley Blind en Vurnon Anita op de linksback-positie is De Boer voorlopig nog wat op de vlakte. Wie Jeremain Lens mag bewaken op die flank? “Ik kan voor zowel Daley als Vurnon nog kiezen,” aldus de Amsterdamse hoofdcoach.

 

Foto: afdb.nl – Oscar