Frank de Boer was erg tevreden over de winst van zijn ploeg op AZ. “Ze hadden een totale off-day en ik denk dat wij vandaag een hele goede dag gehad hebben”, vertelde de trainer na het duel. Afgelopen donderdag verloor Ajax van Salzburg, maar het herstel duurde niet lang. “Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk terugkomen in het goede gevoel. De wedstrijd tegen Salzburg vond ik een incident.”

De Boer is erg te spreken over de resultaten van Ajax in de competitie. De Amsterdammers zijn al twaalf duels ongeslagen. “We staan niet voor niets bovenaan. We hebben goede wedstrijden gehad. Soms was de eerste helft wat minder, soms was de tweede helft niet goed. Maar we doen het wel aardig volgens mij.”

Lerin Duarte maakte zondag twee doelpunten tegen AZ, De Boer was na afloop erg blij voor hem. “Het was voor Lerin een zware wedstrijd afgelopen donderdag. Dat knaagt aan hem ook. We hebben een goed gesprek gehad samen. Als je dan ziet dat hij goed terugkomt met twee goals en gewoon goed spel. Dat is hartstikke mooi voor hem en het team.”

Het was een dag met veel mooie doelpunten, bijvoorbeeld die van Ricardo Kishna. Het vlammende schot van de debutant vloog via de paal in het doel. “Hartstikke leuk voor hem. We weten allemaal dat hij veel talent heeft. We willen hem natuurlijk rustig brengen. Maar heerlijk dat je zo’n goal maakt bij je debuut in de ArenA en in de competitie. Mooi voor hem”, vertelde De Boer op FOX Sports.

Aanstaande donderdag speelt Ajax het uitduel tegen Red Bull Salzburg, waar het eerder deze week met 0-3 van verloor. “Gelukkig hebben we wel vijf dagen om te herstellen. Als het woensdag al was geweest, dan was het zwaar. Maar ik heb zeker revanchegevoelens voor die wedstrijd, alhoewel het heel lastig wordt.”