Frank de Boer hoopt Jan Vertonghen in Amsterdam te kunnen houden. De laatste dagen gaan er verschillende geruchten rond over een eventuele transfer naar Internazionale.

“Ik raad hem, in alle objectiviteit, aan om nog een jaar te blijven waarin hij ieder duel honderd procent gefocust is. Dan is hij écht klaar voor de Europese top.” Zegt hoofdtrainer Frank de Boer in gesprek met NU Sport.

De Boer wil Vertonghen graag in Amsterdam houden. “We hopen Jans contract open te breken, want het duurt wel even voordat je weer een Vertonghen hebt gekweekt. Stefano Denswil, Daley Blind en Nicolai Boilesen kunnen daar hartstikke goed spelen in de toekomst. Maar niet nú al vijftig wedstrijden op het allerhoogste niveau.”

“Hij is op dit moment misschien wel de beste speler van de eredivisie. Met zijn duelkracht, in de passing, positioneel, qua snelheid en scorend vermogen is er geen betere. Soms kan hij het zelfs met twee vingers in zijn neus af. Dat is zijn gevaar, want dan is hij meteen veel minder,” aldus Frank de Boer in gesprek met NU Sport.

Foto: afdb.nl – Oscar