Frank de Boer gaf al eerder deze transferperiode aan op zoek te zijn naar een aanvallende versterking. De wedstrijd tegen Heracles (0-0) heeft aan die wens niets veranderd. “We willen een speler die in de kleine ruimtes de oplossing kan vinden. Daar hebben we vaak mee te maken. Hij moet mensen kunnen uitspelen. We hebben spelers nodig die individueel het verschil kunnen maken. In onze huidige selectie zijn Amin Younes en Daley Sinkgraven spelers die dat ook kunnen. Daarnaast hebben we bij Jong Ajax ook dat soort type spelers met Vaclav Cerny, Frenkie de Jong en Abdelhak Nouri. Zij kunnen het verschil maken, maar of je die nu al daarvoor moet inzetten weet ik niet. Zo’n type speler wil ik er nog wel graag bij hebben”, laat De Boer aan Ajax TV weten.

Naast het missen van zo’n speler moet Ajax het ook al sinds de winterstop stellen zonder aanvoerder Davy Klaassen. De middenvelder liep tijdens het trainingskamp in Belek een knieblessure op en moest de laatste drie wedstrijden noodgedwongen toekijken. Woensdag trainde hij grotendeels mee met de groep. Later deze week zal blijken of Klaassen beschikbaar is voor Roda JC. “Davy is niet alleen belangrijk omdat hij de aanvoerder is, maar hij heeft ook gewoon heel veel verstand van voetbal. Hij leest vaak sneller situaties dan anderen. Hij is daarom ook een verlengstuk van ons als technische staf. Dat is één van zijn kwaliteiten en daardoor staat hij er ook bijna altijd in. Nemanja Gudelj en Joël Veltman hebben zijn rol heel goed overgenomen. Maar ik ben ook zeer tevreden over de andere jonge spelers zoals Riechedly Bazoer, Daley Sinkgraven en Donny van de Beek. Alleen kan je dat soort jongens die rol nog niet geven.”

Het veld in de Amsterdam ArenA speelde dinsdag weer een negatieve hoofdrol. Veel spelers gleden uit, wat het spel niet ten goede kwam. “Het helpt zeker niet mee. Beide elftallen hebben er last van, maar als meest aanvallend ingestelde ploeg is het het grootste nadeel. Ook als je wil schieten staat je standbeen niet echt vast. Dus daar moet wel wat aan gaan gebeuren.”