Komende zondag neemt Ajax het op tegen FC Utrecht. Ajax-trainer Frank de Boer is waakzaam voor de huidige nummer vier in de Eredivisie. “Utrecht staat niet voor niets vierde op de ranglijst. Ik denk dat ze daar verdiend staan. Het is een lastige tegenstander. Het is de laatste ploeg die ons versloeg, dus we zijn gewaarschuwd”, vertelt De Boer op de persconferentie.

“Ze staan goed in de organisatie”, vervolgt de hoofdtrainer. “Ons tempo was in de uitwedstrijd te traag. Daardoor konden zij goed schuiven. We hadden toen wel de controle, maar kwamen amper tot kansen.”

De Boer had lovende woorden over voor Mike van der Hoorn en Nick Viergever. Het tweetal verving de laatste maanden Jairo Riedewald en Kenny Tete en deden het buitengewoon goed. “Dat heeft mij zeker niet verrast. We kregen, vooral vanuit de media, veel kritiek waarom zij op de bank zaten en niet weg mochten. Wij willen gewoon een brede selectie hebben. De beste speelt en wij hebben altijd vertrouwen in Mike en Nick gehad. We waren er van overtuigd dat als het moest, ze er zouden staan. Anders hadden we ze in de winterstop wel laten gaan. Mede dankzij hen staan we waar we nu staan. Zij stonden er de afgelopen periode.”

Komende tegenstanders

De Ajax-trainer is op zijn hoede voor de laatste vier tegenstanders. “We zullen iedere wedstrijd gas moeten geven, want de tegenstander gaat het niet cadeau geven. Utrecht, Twente, Heerenveen en De Graafschap zijn allemaal lastige tegenstanders. Wij hebben echt niet zo’n heel makkelijk programma hoor. We mogen geen off-day hebben, maar die zekerheid heb je natuurlijk nooit. We hebben de laatste weken vaak eenvoudig gewonnen. Alleen tegen Cambuur ging het vorige week minder makkelijk. Wij kunnen van iedereen winnen. Dat is geen arrogantie, maar dat hebben we op basis van de ranglijst wel bewezen.”

“We leven nu van wedstrijd tot wedstrijd. Het gaat dit weekend om Utrecht. De wedstrijden daarna komen dan wel. We zullen geen averij moeten oplopen, al kunnen we misschien nog één wedstrijd gelijkspelen.”