Frank de Boer was na afloop van de wedstrijd tegen Cambuur kritisch over zijn elftal. “Na vijftien minuten had ik het gevoel dat het fout ging. Toen werden we al slordig”, zei de trainer na afloop. Hij zag zijn team gelijk spelen tegen de ploeg uit Friesland, terwijl Ajax genoeg kansen kreeg om te winnen. “Ze speelden ons tot de 1-1 uit de wedstrijd, daarna pakken wij het op en hebben we de kansen om het naar ons toe te trekken. Dat verzuim je.”

De Boer zag dat zijn team teveel naar binnen voetbalde. “Je moet er komen, niet er gaan staan. Maar ze waren zo gretig om de 2-1 te forceren. Als je zulke grote kansen hebt, dan moet je het benutten”, stelde de oud-international. Ook op het gebied van standaardsituaties liet Ajax te veel liggen, legde de oefenmeester uit. “En ze moeten alerter zijn en meer duels winnen. Maar, dit mag je niet overkomen.”

Hoewel Ajax bovenaan staat en een voorsprong heeft op de concurrentie, is de competitie nog niet gespeeld. “We zijn nog altijd geen kampioen”, vertelde De Boer tegenover FOX Sports. “Dat heb ik al vaker gezegd. Je moet altijd naar de volgende wedstrijd kijken en stinkend je best doen. Altijd je eigen spel blijven spelen. Als je dat niet op honderd procent doet, dan krijg je dit soort wedstrijden. Je mag Cambuur niet het gevoel geven dat er wat valt te halen. Als je zo begint, een kwartier lang, dan moet je het afmaken.”