Naast Davy Klaassen en Riechedly Bazoer verscheen uiteraard ook trainer Frank de Boer voor de camera van Fox Sports om na te beschouwen op het duel met De Graafschap. “We weten waar we nog aan moeten werken”, zo stelde de trainer na de moeizame 2-1 winst op de hekkensluiter. “Het zijn de kleine dingetjes die het verschil maken, dan kom je wel tot een goede voorzet bijvoorbeeld.”

De Boer vond vooral dat Ajax de bal te weinig opving op het middenveld en dat was dan ook één van de dingen waar hij in de rust op hamerde: “Die kleine dingetjes heb ik allemaal genoemd in de rust. En in de tweede helft ging het inderdaad beter. Toen kregen we ook steeds meer mogelijkheden.” En dat was ook nodig, want Ajax ging met een 1-1 stand de rust in. “In de eerste helft hield je steeds je hart vast”, besefte De Boer ook.

Omdat Feyenoord zondagmiddag verloor van NEC, was Ajax al voordat het zelf gespeeld had zeker van het zogenaamde winterkampioenschap. De Amsterdammers gaan al vanaf de start van de Eredivisie aan kop. “Dat is leuk, maar stelt niets voor”, blijft De Boer nuchter. “We weten waar we aan moeten gaan werken. Uiteindelijk hadden we vandaag nog wel drie goals meer kunnen maken denk ik”, blijft de coach kritisch. Aan die punten zal Ajax tijdens en na de wintertop met De Boer moeten werken, want, zo geeft hij aan: “Het is voor mij in ieder geval duidelijk dat ik hier het seizoen afmaak. Er speelt helemaal niets.”