Frank de Boer stond niet heel hard te balen dat Ajax zondagmiddag de titel nog niet binnen had. Ajax won met 3-2 van ADO Den Haag, maar omdat Feyenoord van PSV won, zijn de Amsterdammers nog niet kampioen. “Wij hebben onze plicht gedaan. Feyenoord ook, maar het belangrijkste is dat wij drie punten zouden pakken”, zegt hij tegenover de camera’s van NOS.

De Boer was redelijk tevreden over de wedstrijd. “Het is jammer dat de uitslag niet groter is geworden. Ik denk dat we tevreden kunnen zijn, behoudens dat we twee tegengoals hebben gekregen. Voor de rest denk ik dat we goed gespeeld hebben.” Ajax kwam na ruim een half uur spelen op voorsprong door een goal van Poulsen, maar nog geen minuut later maakte Denswil een eigen doelpunt. “Je ziet het wel vaker dat je binnen één of twee minuten een tegengoal krijgt. Zij gaan misschien wat opportunistisch spelen.” Volgens De Boer zorgt spanning juist voor alertheid. Die alertheid was na de eerste goal even weg. “Dan krijg je het deksel op je neus.” De tegengoal vond de trainer niet het ergste. “Dat iemand zo vrij een voorzet mag geven, dat kan niet. Dat vond ik erger dan de eigen goal”, geeft hij aan.

De oefenmeester had van tevoren al rekening gehouden met winst van Feyenoord. “Mijn gevoel zei dat Feyenoord wel zou winnen omdat ze goed in vorm zijn, PSV is dat minder.” De afgelopen week werden veel voorbereidingen getroffen voor het eventuele kampioensfeest. De Boer hield zich daar niet mee bezig. “Wij hebben heel goed de focus op deze wedstrijd gehad en dat was ook te zien. Wij hebben ons niet laten afleiden door randzaken.”

De eerstvolgende wedstrijd is volgende week zondag. Dan speelt Ajax de bekerfinale tegen PEC Zwolle. De Boer kan dan weer beschikken over Moisander, Van Rhijn en Blind. Voor de focus op de finale is het misschien juist wel goed dat Ajax zondagmiddag nog geen kampioen is geworden? “Je zit nu niet in het feestgedruis. Je moet scherp blijven, de spanning zit er nog steeds in. Met spanning speel je meestal je beste wedstrijden”, besluit hij.