Ajax treft zondagmiddag in Kerkrade Roda JC, de nummer zeven van de Eredivisie. De Limburgers zijn de enige ploeg in de Eredivisie die thuis nog niet heeft verloren. ,,Wij hebben er een goed geloof in dat die wedstrijd voor ons op het juiste moment komt”, aldus trainer Frank de Boer tijdens de persconferentie op vrijdag voor de wedstrijd.

De Boer kan nog niet beschikken over de reeds langdurig geblesseerden Kenneth Vermeer, Nicolas Lodeiro en Bruno Silva. Bovendien is Gregory van der Wiel, die vrijdag ziek naar huis ging, geschorst. Teemu Tainio loopt stage bij Red Bull New York. De overige Ajacieden zijn allemaal beschikbaar voor de belangrijke uitwedstrijd tegen Roda JC.

Over de invulling van zijn elftal wilde De Boer nog niet veel kwijt. Ook de spelers zullen zaterdag pas horen wie waar komt te spelen. ,,Siem de Jong en Mounir El Hamdaoui zijn heel verschillende type spitsen. Ik wil me niet vastpinnen op een vaste spits. Dat bepalen we in de loop van de week. Aan welk type spits we tegen Roda JC behoefte denken te hebben, zal je zondag zien.”

De wedstrijd tegen De Graafschap verliep niet zoals door de technische staf gewenst, al was het resultaat goed. ,,Maar als je zo blijft spelen, loop je geheid tegen nederlagen aan”, denkt De Boer. ,,Wij willen winnen met goed voetbal en als je goed voetbalt, komt het resultaat ook. Daar ben ik van overtuigd. Deze uitwedstrijd tegen Roda JC is heel belangrijk voor het kampioenschap. Traditioneel is het voor ons een lastige uitwedstrijd. Maar ik heb er een goed geloof in dat het duel op het juiste moment komt en dat we een goed resultaat kunnen behalen.”

De Boer schat in dat deze wedstrijdronde van beslissende invloed kan zijn op het kampioenschap. Ajax gaat het duel in met drie punten achterstand op PSV en FC Twente. Het doelsaldo ten opzichte van de Eindhovenaren is minder, ten opzichte van de Tukkers beter. PSV treft zaterdagavond AZ in Alkmaar. De Ajacieden vertoeven dan al in Limburgse contreien waar de hotelzender ongetwijfeld is afgestemd op Eredivisie Live.

Behalve over de wedstrijd van zondag ging het tijdens de persconferentie ook over de benoeming van het technisch platform waarin onder anderen Johan Cruijff en Piet Keizer zitting hebben genomen. De Boer: ,,Dat platform is bedoeld om de cultuur van Ajax te bewaken. Als Johan of Piet Keizer met mij van gedachten wil wisselen dan sta ik er open voor.”

Bron: Ajax.nl            Foto: afdb.nl – Oscar