Kenneth Vermeer was jarenlang de nummer 1 onder de lat bij Ajax. De sluitpost heeft met zijn katachtige reflexen altijd een groot aandeel gehad in de afgelopen drie kampioenschappen. Echter zitten er in het spel van de keeper ook rare strapatsen ingesloten, zoals bij de befaamde 6-4 in Utrecht. Uiteindelijk heeft dat excentrieke karakter hem de das omgedaan, want de degelijke Jasper Cillessen is hem voorbijgestreefd. Het Wereldkampioenschap in Brazilië lijkt dan ook een moeilijk verhaal te worden. Zijn trainer wil er in ieder geval veel aan doen hem te helpen.

Als Ajax een aantal wedstrijden voor het eind van de competitie niet meer te achterhalen is, wil De Boer zijn reservedoelman de kans bieden zich in de kijker te spelen. “Als het zover is en ik kan helpen, zal ik dat zeker laten meewegen in mijn beslissing om Kenneth eventueel onder de lat te zetten”. Louis van Gaal is een bewonderaar van Vermeer en de Ajax-trainer wil dus dat zijn doelman dat rechtvaardigt. In het beste geval zou de Surinaamse Nederlander dan nog kunnen aantreden tegen ADO Den Haag, Herales Almelo en NEC. Terwijl er tussendoor, op 20 april, nog een toetje wacht: de bekerfinale tegen PEC.

Naar alle waarschijnlijkheid is Vermeer aan zijn laatste seizoen bezig bij Ajax. Sinds 1999 houdt de doelman al ballen tegen namens de hoofdstedelingen. Volgend jaar loopt zijn contract af en wil Ajax nog iets verdienen, zal het tot actie moeten overgaan deze zomer. De doelman die in het geruchtencircuit gelinkt werd aan Arsenal, Barcelona en Manchester City, schijnt het toch met een kleinere club te moeten doen. Espanyol en Aston Villa lijken daarom geschiktere kandidaten.