Christian Eriksen heeft er geen geheim van gemaakt dat hij deze zomer de overstap wil maken naar het buitenland. Maar het blijft erg stil rond de Deense middenvelder. Deze week werd het gerucht verspreidt dat Eriksen bij AS Roma aan de slag zou kunnen, wanneer Miralem Pjanic wordt verkocht. Dit behoort tot de mogelijkheden, want Tottenham Hotspurs hebben Pjanic op hun vizier.

Naast AS Roma zou ook Liverpool nog altijd interesse in de nog altijd maar 21-jarige spelverdeler. Frank de Boer vraagt zich in gesprek met het Algemeen Dagblad af of de keuze voor Liverpool een verstandige zou zijn. “Als zij spelen zoals ze nu doen, zou ik er niet naartoe gaan. Dan zou de speelstijl op de schop moeten. Maar uiteindelijk moet Chris zelf beslissen.” Aldus Frank de Boer in het Algemeen Dagblad.

Het heeft er lang naar uit gezien dat Eriksen zou verhuizen naar Borussia Dortmund. Zeker na gesprekken tussen de Duitse trainer Klopp en Frank de Boer. Maar de Duitsers trokken Henrikh Mkhitaryan, de spelverdeler van Shakthar Donesk, aan. Hierdoor lijkt er geen behoefte meer te zijn om Eriksen nog aan te trekken. De zaakwaarnemer van Eriksen, Martin Schoots, zegt tegenover het AD  dat Eriksen niet ‘ten koste van alles’ weggaat. Wanneer zich geen geschikte club komt voor de Deen, zal hij zijn contract met Ajax verlengen.