Ajax boekte dinsdagavond een historische 1-2 zege op Juventus en plaatste zich hierdoor voor de halve finale van de Champions League. Dit betekent dat de Amsterdammers over een kleine twee weken opnieuw aan de bak moeten, dit maar tegen de winnaar van Manchester City tegen Tottenham Hotspur die woensdagavond gespeeld wordt. De KNVB wil opnieuw een Eredivisiewedstrijd verplaatsen om de spelers van Ajax meer rust te gunnen.

Het eerste duel van Ajax in de halve finale zal op 30 april gespeeld worden. Oorspronkelijk stond de uitwedstrijd tegen De Graafschap op zondag 28 april gepland, maar de KNVB wil deze twee dagen naar voren halen, zo meldt De Gelderlander. Dit betekent dat de wedstrijd op 26 april gespeeld zal worden, de dag dat de Koningsnacht van start gaat. Om dat daar veel politie-inzet voor nodig is, wordt het duel mogelijk ‘s middags al afgewerkt.

Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap is niet blij met de mogelijke verplaatsing. “Als we een serieuze competitie willen zijn in Nederland, zullen we de competitie prioriteit moeten geven. Organisatorisch is het voor ons vrijwel onmogelijk om van zondag naar vrijdag te gaan, op een moment waarop het ook nog Koningsnacht is en er veel festiviteiten in de regio zijn”, zei hij vorige week al tegen Omroep Gelderland.

“De vraag is of je dan veiligheid- en horecapersoneel kunt krijgen. Dat zou hele grote gevolgen hebben. De afspraak is dat alle wedstrijden tijdens de voorlaatste en laatste speelronde tegelijkertijd worden gespeeld.” Ook voor de Superboeren staat er nog veel op het spel. De ploeg staat momenteel op een kritieke zestiende plaats  en heeft de punten hard nodig om nacompetitie te ontlopen.