Jaap de Groot heeft in zijn column in de Telegraaf felle kritiek geuit op de gang van zaken bij Ajax. “Ajax is een club van clans, waar continu mensen bezig zijn om voor te dringen. Een club waar, pak ‘m beet, altijd 45 procent moppert, twijfelt, of tegen is.”

Overmars

Ook uit hij kritiek op het feit dat het rapport van Ling zo lang bleef liggen, vooral waarom Overmars niets deed met het rapport is voor De Groot een raadsel: “Overmars heeft nota bene aan Ling te danken dat hij nog in dienst van Ajax is, omdat de rvc serieus heeft overwogen om hem te ontslaan”, onthult hij. Dit werd uiteindelijk voorkomen, omdat Ling alle betrokkenen een tweede kans wilde geven.

Typisch Ajax

“Nu is Jonk als eerste gesneuveld. Uitgerekend de persoon over wie iedereen het meest te spreken is. Typisch Ajax”, vervolgt De Groot. “Ajax geeft zijn eigen succes geen kans. Omdat de politiek boven het voetbal staat. Wie daarom serieus denkt dat door het vertrek van Cruijff het weer goed komt, staat buiten de werkelijkheid. Want dit is typisch Ajax”, besluit hij.