Nicolás Tagliafico had woensdagavond met twee doelpunten een groot aandeel in de overwinning van Ajax op AEK Athene, in de eerste groepswedstrijd van de Champions League. Frenkie de Jong was goed te spreken over het aandeel van de Argentijn.

Door zijn dubbelslag bezet Tagliafico de tweede plek op de topscorerslijst van de Champions League. “Ja, net achter Messi hè”, lacht De Jong na de wedstrijd in gesprek met VoetbalPrimeur. “Ik denk niet dat hij Messi gaat inhalen, maar het is zeker wel mooi.”

De Jong denkt dat Ajax goed is gestart in de groepsfase van het miljardenbal. “Het was redelijk goed, vooral in de tweede helft. Het is lekker dat je gelijk na rust op voorsprong komt. Dat helpt, want dan moeten zij iets meer komen. Ze waren sowieso ingesteld op verdedigen en een beetje tijdrekken. Dan is het lekker als die goal valt.”

“Over het algemeen hebben we goed gevoetbald, maar ik snap wel wat je bedoelt: ik heb ook het gevoel dat we nog steeds beter kunnen”, aldus de middenvelder, die door de afwezigheid van Matthijs de Ligt weer in het centrum van de verdediging stond opgesteld. “Wij willen zoals altijd spelen met druk vooruit, snel scoren en zoveel mogelijk goals maken. Dat was deze wedstrijd niet anders.”

Tadic: “Hebben laten zien dat Ajax in de Champions League hoort”