Ajax was zondagmiddag niet best in Alkmaar en het zorgde dan ook voor een 1-0 nederlaag. Ook Frenkie de Jong speelde geen beste wedstrijd.

Hij steekt dan ook de hand in eigen boezem: “Ik heb in ieder geval niet goed genoeg gespeeld zodat het team beter werd. We speelden allemaal slecht, daar was ik zeker geen uitzondering op”, vertelt hij aan FOX Sports. “Ik denk dat wij vandaag ver onder ons eigen niveau speelden. AZ deed het ook goed hoor, maar ik denk dat wij vandaag slecht waren.”

Aan vermoeidheid ligt het ook volgens Frenkie de Jong echter niet: “We hebben wel veel wedstrijden gespeeld, maar ik denk niet dat je dat als excuus mag gebruiken. Je kan daar ook energie uit halen. Als je slecht speelt, oogt het misschien ook vermoeider. Maar ik denk niet dat we daar de oorzaak moeten zoeken.”

Wat de oorzaak ook is, feit is dat Ajax nu 5 punten achter staat op PSV en dat de titel een lastig verhaal wordt: “Tuurlijk gaat het om de titel, maar als we de Champions League winnen, ben ik ook niet ontevreden”, grijnst De Jong. Om serieuzer te vervolgen: “We weten dat de titel belangrijk is, dat voelen we aan iedereen binnen en buiten Ajax.”

Ten Hag: “Vermoeidheid proberen ze ons aan te praten”