Ajax kan zich morgen in Athene naar de volgende ronde van de UEFA Champions League voetballen. Bij winst op AEK is Ajax zeker van de volgende ronde. Mocht Ajax dat morgen halen dan is het Champions League-avontuur zeker nog niet geslaagd volgens Frenkie de Jong. “Het Champions League-avontuur is nog niet geslaagd als we ons weten te kwalificeren voor de volgende ronde. Je kan niet zeggen dat iets geslaagd is als je er nog mee bezig bent. Als we doorgaan zou dat een goede stap zien en dan zien we daarna wel verder”, laat de middenvelder op de persconferentie weten.

Flow

“Ik denk dat we goed bezig zijn, al is er natuurlijk altijd ruimte voor verbetering”, vervolgt hij. “Maar we winnen bijna alles en spelen over het algemeen goed voetbal. Je kan dan wel spreken over een positieve flow. Extra druk voor de wedstrijd van morgen? Nee, want bij Ajax is er altijd druk. Ik denk niet dat het anders is dan op andere dagen. Zelfs direct na de loting zeiden mensen al dat we ons zouden plaatsen voor de volgende ronde, dat is wel iets typisch Nederlands.”

Ziyech

Net als tegen NAC ontbreekt Hakim Ziyech ook tegen AEK. Een groot gemis, zo laat ook De Jong weten. “Een speler als Hakim mis je altijd. Hij is een van onze beste spelers en de meest creatieve van het stel. Maar we hebben zijn gemis zaterdag redelijk goed opgevangen tegen NAC Breda. We wonnen met 3-0, dus als het morgen hetzelfde kan zijn, dan tekenen we daarvoor.”

Ten Hag: “Moeten onze grenzen blijven verleggen”